La cuina amb ritme

Una recepta idònia per a cuinar bons ritmes amb alguns dels estris que podem trobar a la cuina. El punt de cocció va a gust de cadascú.

Cubells

Cubells, bidons, galledes i pots estan a punt de sortir a l’escenari a fer l’actuació. La reutilització els ha donat una vida d’artistes!

L’orquestra de paper

Quants tipus diferents de paper existeixen? Quins són els diferents usos que poden tenir? Molts! Fins i tot poden convertir-se en els instruments d’una orquestra!

Estic

La cançó de les emocions. Com ens sentim? Quina textura i quin ritme tenen les emocions? Com ens pot ajudar la música per expressar els sentiments, o per guarir-los?

Tubs per afinar

Una cançó amb dues parts: una melodia que es crea entre tothom, i una part harmònica on els tubs ajuden a crear una polifonia vocal.

Valsot

Una ració de compàs de 3/4 per treballar dinàmiques, accentuació, melodia i harmonia tocant amb els boomwhackers

L’escala

Una bona peça per conèixer l’escala major ascendent, descendent, per aprendre a tocar-la en grup, respectant el torn de cadascú, i fent ritmes de blanques i de negres.

N’hi ha o no n’hi ha?

Hi ha papers per a tothom! “Palmeros”, ukeleles, flautes i metal·lòfons. Ara cal trobar gent que ens vulgui acompanyar a tocar i cantar aquesta rumba. “Nano, n’hi ha o no n’hi ha?”

Tu truca’m

“Tu truca’m, tu truca’m!” – “Truca’m tu. Truca’m tu!”. La veu com a recurs rítmic a partir de diàlegs i jocs de paraules.

L’amanida

Quin és el teu ingredient favorit, en una amanida? I quin és el que t’agrada menys? Una bona amanida de ritmes, textures i sons.