Tocant t’ho canto

TOCANT T’HO CANTO és un mètode (o un recull de cançons) per l’ensenyament, aprenentatge i gaudi de la música que:

• Va destinat a l’àmbit escolar, de lleure i familiar

• Ofereix 10 peces musicals aptes per a diferents tipus de performance

(festes de final de curs, actuacions en dates assenyalades, etc.)

• Innova en el format de música feta en grup

• És inclusiu, orgànic, i adaptable a les possibilitats de tothom

• Permet treballar en presencial i a distància (en línia)

• Posa un valor nou a la relació persona-pantalla

 

* Segons les competències bàsiques de l’àmbit artístic proposades pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, TOCANT T’HO CANTO contempla, principalment, les competències 1, 2, 6, 7 i 8.

Tocant t’ho canto és un mètode d’ensenyament, d’aprenentatge i de gaudi de la música destinat a cobrir unes necessitats educatives (en l’àmbit escola reglada i classes de música extraescolars), socials (de lleure, de la necessitat essencial de fer música), inclusives (posant la música a l’abast, també, de persones amb diversitat funcional), i de ciutadania (en l’àmbit familiar).
El mètode està format per 10 cançons en format vídeo que cada persona pot interpretar tocant instruments o cantant (o ambdues coses alhora). A cadascun dels vídeos s’hi pot escoltar la cançó alhora que es poden visualitzar tots dels rols (els “músics”) que l’interpreten.

Cada vídeo-cançó porta adjunt un material didàctic i pedagògic (en PDF descarregable) on s’exposen els continguts i les possibilitats, i també s’acompanyen de videotutorials on es mostra el paper que juga cada intèrpret que apareix a la cançó.

En aquest material (PDF i tutorials) s’explica el procés per aprendre totes aquestes interpretacions, la lletra, l’estructura de la peça, les indicacions, etc. Així, les persones que utilitzin aquest mètode poden aprendre tots els rols, practicar-los i interpretar-los, ja sigui individualment (utilitzant el vídeo-cançó com a play along) com col·lectivament (en un entorn educatiu escolar, social o familiar).

L’escala

Una bona peça per conèixer l’escala major ascendent, descendent, per aprendre a tocar-la en grup, respectant el torn de cadascú, i fent ritmes de blanques i de negres.

Previsualitzar la Cançó

Estic

La cançó de les emocions. Com ens sentim? Quina textura i quin ritme tenen les emocions? Com ens pot ajudar la música per expressar els sentiments, o per guarir-los?

Previsualitzar la Cançó

Agraïments

Aquest projecte ha comptat amb el suport de les Beques “Premis Barcelona 2020” de l’Ajuntament de Barcelona

ajuntament BCN 3